Sorgbearbetning

Låt din energi få plats i ditt liv och förbli kraftfull
Att känna sorg vid en förlust är en normal och naturlig känslomässig reaktion och alla människors reaktioner och upplevelser är helt individuell och unik.  Någon visar sina känslor för sin omgivning, andra sörjer i ensamhet, någon annan väljer att jobba eller träna för att glömma. Känslorna är ofta starka, förlamande eller motstridiga.

Många av oss upplever sorg och smärta i samband med dödsfall, skilsmässor och separationer. Ovänskap och konflikter, ekonomiska förändringar, att flytta, gå i pension, mista ett husdjur och sjukdomstillstånd är några andra exempel på förluster. Det som alla dessa förluster har gemensamt är att obearbetad sorg påverkar ditt liv och stjäl din energi.

Att släppa taget och gå vidare är vanliga råd vid förluster. Skulle vi inte göra det om vi bara visste hur? Att bearbeta sorgen över en förlust gör det möjligt för oss att släppa taget och att gå vidare. Detta är nästan omöjligt utan att först genomföra vissa handlingar. Innan vi påbörjar dessa är det viktigt att vi tittar på hur vi tidigare hanterat våra förluster och gör oss av med de föreställningar som inte fungerat.

Vi är certifierad handledare i Sorgbearbetning från Svenska Institutet för Sorgbearbetning i Stockholm och kan hjälpa dig att bearbeta din sorg och den smärta du känner.

Kontakta oss gärna för mer information om gruppkurser och individuella möten.
Broschyr Sorgbearbetning HT2013

En detaljerad beskrivning av Programmet för Sorgbearbetning finns här:
När brustna hjärtan läker

Lämna ett svar